Υλικά:

  • 250 ml ελαιόλαδο
  • 300 γρ. μέλι
  • 1,5 κ.γ. κανέλα
  • ½ κ.γ. γαρίφαλο
  • ½ φλ. χυμό πορτοκάλι
  • ½ κ.γ. μαγειρική σόδα
  • Περίπου 600 γρ. αλεύρι βρώμης ή ολικής

Εκτέλεση:

  1. Σε μπολ ανακατεύω τα πρώτα 4 υλικά με σύρμα.
  2. Με άλλο μπολ ανακατεύω το χυμό πορτοκάλι με τη σόδα.
  3. Ενώνω τα δύο μείγματα και ανακατεύω καλά.
  4. Ρίχνω σιγά σιγά & σταδιακά το αλεύρι στο μείγμα μου.
  5. Προσθέτω αν χρειαστεί και άλλο αλεύρι για να φτιάξω ένα μείγμα που να μην κολλάει στα χέρια μου.
  6. Αφήνω τη ζύμη να ξεκουραστεί για 20 λεπτά και πλάθω σε 40 μικρά μουστοκούλουρα.
  7. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 15 λεπτά.

Recommended Posts