
Υλικά:
- 2 κούπες αλεύρι βρώμης
- 2 κ.γ. baking powder
- ½ κ.γ. αλάτι
- 1 κ.σ. μέλι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κούπα γάλα
Εκτέλεση:
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς πάνω κάτω αντίσταση.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα στερεά υλικά, δηλαδή το αλεύρι βρώμης μαζί με το αλάτι και το μπείκιν πάουντερ.
- Σε ένα δεύτερο μπολ διαλύουμε όσο γίνεται το μέλι στο λάδι και έπειτα προσθέτουμε το γάλα.
- Στη συνέχεια ενώνουμε τα δύο μείγματα και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα. Στο τέλος θα έχουμε μια συμπαγή και κολλώδη ζύμη.
- Μεταφέρουμε τη ζύμη σε μια αλευρωμένη φόρμα για κέικ και καλύπτουμε την επιφάνεια της με ηλιόσπορους.
- Αφήνουμε το μείγμα μας να ξεκουραστεί για 10 λεπτά και έπειτα ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 60 λεπτά.




