Υλικά:

  • 2 κούπες αλεύρι βρώμης
  • 2 κ.γ. baking powder
  • ½ κ.γ. αλάτι
  •  1 κ.σ. μέλι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κούπα γάλα

 

Εκτέλεση:

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς πάνω κάτω αντίσταση.
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα στερεά υλικά, δηλαδή το αλεύρι βρώμης μαζί με το αλάτι και το μπείκιν πάουντερ.
  3. Σε ένα δεύτερο μπολ διαλύουμε όσο γίνεται το μέλι στο λάδι και έπειτα προσθέτουμε το γάλα.
  4. Στη συνέχεια ενώνουμε τα δύο μείγματα και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα. Στο τέλος θα έχουμε μια συμπαγή και κολλώδη ζύμη.
  5. Μεταφέρουμε τη ζύμη σε μια αλευρωμένη φόρμα για κέικ και καλύπτουμε την επιφάνεια της με ηλιόσπορους.
  6. Αφήνουμε το μείγμα μας να ξεκουραστεί για 10 λεπτά και έπειτα ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 60 λεπτά.

Recommended Posts