Υλικά:

  • 1 φλ. Φυστικοβούτυρο ή ταχίνι ανακατεμένο με chia και λιναρόσπορο
  • 1 φλ. λιωμένες μπανάνες
  • 3 αυγά
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
  • 1/4 φλ. Μέλι
  • 50 γρ. σταφίδα μαύρη ή cranberries
  • 80 γρ. καρύδια, χονδροκομμένα
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 2κουταλάκι του γλυκού κανέλα

 

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και ετοιμάζουμε ένα ταψάκι για muffins με 12 θέσεις και 12 χαρτάκια.

Χτυπάμε τα αυγά, προσθέτουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα μείγμα. Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και μισό φλιτζάνι σταφίδες, cranberries ή σταγόνες σοκολάτας μέσα.

Χωρίζουμε το μείγμα στα 12 χαρτάκια με μια μεζούρα του 1/4 του φλιτζανιού ή με ένα κουτάλι.

Ψήνουμε στους 180 για 15-20 λεπτά. Πρέπει να είναι σχετικά σφιχτά, να βάζετε μια οδοντογλυφίδα μέσα και να βγαίνει καθαρή. 

Τα αφήνετε για 15 λεπτά ακόμη μέσα στο ταψάκι τους (έξω από το φούρνο) και μετά καταναλώνετε, αλλιώς τα βάζετε σε ένα τάπερ μέσα στο ψυγείο. Μπορείτε να τα κρατήσετε εκεί για περίπου εβδομάδα.

Recommended Posts