Υλικά:

  • 200 γρ. ελαιόλαδο
  • 80 γρ. χυμό πορτοκάλι
  • 25 γρ. κονιάκ
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • ½ κ.γ. γαρύφαλλο
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 80 γρ. μέλι

Ανακατεύετε πρώτα αυτά τα υλικά καλά.

Έπειτα, ανακατεύετε καλά:

  • 350 γρ. αλεύρι αμυγδάλου
  • 350 γρ. αλεύρι βρώμης
  • 1 κ.γ. baking powder
  • ½ φλ. λιναρόσπορο αλεσμένο
  • ¼ φλ. σπόρους chia  

Και τα προσθέτετε στο υγρό μείγμα και ανακατεύετε καλά. Φτιάχνετε τα μελομακάρονα και ψήνετε για 20- 30 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.

Για το σιρόπι:

  • 1  φλ. νερό
  • 1  φλ. μέλι
  • 2 στικ κανέλας
  • 1 κ.γ. γαρύφαλλο ολόκληρο
  • 1 φλούδα πορτοκαλιού

Recommended Posts