
Υλικά:
- 200 γρ. ελαιόλαδο
- 80 γρ. χυμό πορτοκάλι
- 25 γρ. κονιάκ
- 1 κ.γ. κανέλα
- ½ κ.γ. γαρύφαλλο
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 80 γρ. μέλι
Ανακατεύετε πρώτα αυτά τα υλικά καλά.
Έπειτα, ανακατεύετε καλά:
- 350 γρ. αλεύρι αμυγδάλου
- 350 γρ. αλεύρι βρώμης
- 1 κ.γ. baking powder
- ½ φλ. λιναρόσπορο αλεσμένο
- ¼ φλ. σπόρους chia
Και τα προσθέτετε στο υγρό μείγμα και ανακατεύετε καλά. Φτιάχνετε τα μελομακάρονα και ψήνετε για 20- 30 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.
Για το σιρόπι:
- 1 φλ. νερό
- 1 φλ. μέλι
- 2 στικ κανέλας
- 1 κ.γ. γαρύφαλλο ολόκληρο
- 1 φλούδα πορτοκαλιού




