
Υλικά:
- 1,250 κιλό κιμά μοσχάρι καθαρό ή κοτόπουλο
- 2 κρεμμύδια
- 2 καρότα
- 2 κλωνάρια σέλερι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 2 συσκευασίες ντοματάκια
- 1 φλ. λευκό ξηρό κρασί
- 2 φύλλα δάφνης
- Θυμάρι
- 2 κλωνάρια μαϊντανό
- Αλάτι
- Πιπέρι
Μπεσαμέλ:
- 1 λίτρο γάλα
- 8-10 κ. σ. κορν φλάουρ ή αλεύρι βρώμης
- Μοσχοκάρυδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- ¼ φλ τυρί κίτρινο τριμμένο light
Εκτέλεση:
- Σοτάρουμε τον κιμά με τα κρεμμύδια και το σκόρδο, προσθέτουμε αλεσμένα ή ψιλοκομμένα και τα υπόλοιπα λαχανικά, σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τον ντοματοχυμό, τα μπαχαρικά και τα φύλα δάφνης
- Το αφήνουμε να έρθει σε σημείο βρασμού και το αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 1,5 ώρα.
Για τη μπεσαμέλ:
- Βάζουμε όλα τα υλικά σε μία κατσαρόλα εκτός από το τυρί
- Αφήνουμε να δέσει, ανακατεύοντας με σύρμα τακτικά, σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
- Στο τέλος, πασπαλίζουμε μοσχοκάρυδο και το τριμμένο τυρί και ανακατεύουμε με σύρμα να λιώσει.
Στο ταψί
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C στον αέρα.
- Γίνεται σε στρώσεις
- Ρίχνουμε και απλώνουμε στο ταψί μία κουταλιά γεμάτη, κρέμα.
- Κάνουμε μία στρώση με ξερά λαζάνια.
- Μία στρώση σάλτσα.
- Πασπαλίζουμε λίγο τριμμένο τυρί.
- Συνεχίζουμε να κάνουμε στρώσεις των υλικών μέχρι να γεμίσουμε το ταψί.
- Στο τέλος, ρίχνουμε την υπόλοιπη σάλτσα και καλύπτουμε με την υπόλοιπη κρέμα.




