Υλικά:

  • 1,250 κιλό κιμά μοσχάρι καθαρό ή κοτόπουλο
  • 2 κρεμμύδια
  • 2 καρότα
  • 2 κλωνάρια σέλερι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 συσκευασίες ντοματάκια
  • 1 φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • 2 φύλλα δάφνης
  • Θυμάρι
  • 2 κλωνάρια μαϊντανό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Μπεσαμέλ:

  • 1 λίτρο γάλα
  • 8-10 κ. σ. κορν φλάουρ ή αλεύρι βρώμης
  • Μοσχοκάρυδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • ¼ φλ τυρί κίτρινο τριμμένο light

Εκτέλεση:

  1. Σοτάρουμε τον κιμά με τα κρεμμύδια και το σκόρδο, προσθέτουμε αλεσμένα ή ψιλοκομμένα και τα υπόλοιπα λαχανικά, σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τον ντοματοχυμό, τα μπαχαρικά και τα φύλα δάφνης
  2. Το αφήνουμε να έρθει σε σημείο βρασμού και το αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 1,5 ώρα.

Για τη μπεσαμέλ:

  1. Βάζουμε όλα τα υλικά σε μία κατσαρόλα εκτός από το τυρί
  2. Αφήνουμε να δέσει, ανακατεύοντας με σύρμα τακτικά, σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
  3. Στο τέλος, πασπαλίζουμε μοσχοκάρυδο και το τριμμένο τυρί και ανακατεύουμε με σύρμα να λιώσει.

Στο ταψί

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C στον αέρα.
  2. Γίνεται σε στρώσεις
  3. Ρίχνουμε και απλώνουμε στο ταψί μία κουταλιά γεμάτη, κρέμα.
  4. Κάνουμε μία στρώση με ξερά λαζάνια.
  5. Μία στρώση σάλτσα.
  6. Πασπαλίζουμε λίγο τριμμένο τυρί.
  7. Συνεχίζουμε να κάνουμε στρώσεις των υλικών μέχρι να γεμίσουμε το ταψί.
  8. Στο τέλος, ρίχνουμε την υπόλοιπη σάλτσα και καλύπτουμε με την υπόλοιπη κρέμα.

Recommended Posts