Υλικά:

  • 2 φλ. αλεύρι βρώμης
  • 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • ¾ κ.γ. baking powder
  • ¾  κ.γ. αλάτι
  • 1 ½ φλ.  ώριμες μπανάνες πολτοποιημένες
  • ½ φλ. πολτοποιημένα καρότα
  • ½ φλ. μέλι
  • ¼ φλ. γάλα ζωικό ή φυτικό
  • ¼ φλ. ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας
  • 2 κ.γ. βανίλια σε σκόνη
  •  ½ φλ. Ξηρούς καρπούς αρεσκείας

 

Topping:

  • Γιαούρτι
  • Μέλι
  • Ξύσμα λεμονιού
  • Βανίλια
  • Ξύσμα καρότου

 

Εκτέλεση:

  1. Αναμειγνύουμε όλα τα στερεά υλικά μαζί, μαζί με  1/2 φλ. θρυμματισμένους ξηρούς καρπούς.
  2. Αναμειγνύουμε όλα τα υγρά υλικά μαζί, εκτός από τις μπανάνες και τα καρότα, τα οποία τα αναμειγνύουμε σε διαφορετικό μπολ.
  3. Ανακατεύουμε τα υγρά μέσα στα στερεά υλικά.
  4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για περίπου 60 λεπτά (πάνω- κάτω αντίσταση).

Recommended Posts