
Υλικά:
- 2 φλ. αλεύρι βρώμης
- 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
- 1 κ.γ. κανέλα
- ¾ κ.γ. baking powder
- ¾ κ.γ. αλάτι
- 1 ½ φλ. ώριμες μπανάνες πολτοποιημένες
- ½ φλ. πολτοποιημένα καρότα
- ½ φλ. μέλι
- ¼ φλ. γάλα ζωικό ή φυτικό
- ¼ φλ. ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας
- 2 κ.γ. βανίλια σε σκόνη
- ½ φλ. Ξηρούς καρπούς αρεσκείας
Topping:
- Γιαούρτι
- Μέλι
- Ξύσμα λεμονιού
- Βανίλια
- Ξύσμα καρότου
Εκτέλεση:
- Αναμειγνύουμε όλα τα στερεά υλικά μαζί, μαζί με 1/2 φλ. θρυμματισμένους ξηρούς καρπούς.
- Αναμειγνύουμε όλα τα υγρά υλικά μαζί, εκτός από τις μπανάνες και τα καρότα, τα οποία τα αναμειγνύουμε σε διαφορετικό μπολ.
- Ανακατεύουμε τα υγρά μέσα στα στερεά υλικά.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για περίπου 60 λεπτά (πάνω- κάτω αντίσταση).




