Υλικά:

  • 1 αυγό
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 2 dl θρυμματισμένα αμύγδαλα
  • 1 ½ dl ινδοκάρυδο
  • 1 κ.σ. λιναρόσπορο τριμμένο
  • 2 κ.σ. chia
  • ½ κ.γ. βανίλια
  • 1 ½ κ.γ. κάρδαμο
  • 20 ολόκληρα αμύγδαλα
  • 25 γρ. (λάδι καρύδας)

 

Εκτέλεση:

Λιώνουμε το βούτυρο και το βάζουμε στην άκρη. Ανακατεύουμε καλά το μέλι με το αυγό. Στη συνέχεια, ανακατεύουμε τα θρυμματισμένα αμύγδαλα, το ινδοκάρυδο, το λιναρόσπορο, το chia, την βανίλια και το κάρδαμο. Αναμειγνύουμε μέσα σε αυτό το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά. Το τοποθετούμε για 30 λεπτά στο ψυγείο.  Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175 βαθμούς. Φτιάχνουμε 20 μπαλάκια τα τοποθετούμε σε λαδόκολα και τοποθετούμε πάνω από το κάθε ένα, ένα ολόκληρο αμύγδαλο τα ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά. 

Recommended Posts