Υλικά:

  • 1- 1 ½ φλ. αποξηραμένα σύκα
  • ¼ φλ. λάδι καρύδας
  • 2 κσ μέλι
  • ¼ φλ. γάλα αμυγδάλου
  • ½ φλ. νιφάδες βρώμης
  • ¼ φλ. λιναρόσπορο
  • 1 φλ. αλεύρι βρώμης (ή αλεσμένη βρώμη ή πίτουρο βρώμης)
  • ½ κγ. μαγειρική σόδα
  • ¼ κγ. αλάτι

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Τοποθετούμε τα αποξηραμένα σύκα σε μια κατσαρόλα και τα σκεπάζουμε με νερό. Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 3 λεπτά. Τοποθετούμε τα σύκα σε blender  και προσθέτουμε  2-3 κσ νερό που έβρασαν τα σύκα. Αναμειγνύουμε το λάδι καρύδας, το μέλι και το γάλα αμυγδάλου μαζί. Ανακατεύουμε τις νιφάδες βρώμης, το λιναρόσπορο, το αλεύρι βρώμης, τη σόδα και το αλάτι. Αναμειγνύουμε τα στερεά υλικά με τα υγρά. Σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα απλώνουμε μια στρώση από το μείγμα βρώμης στον πάτο από πάνω βάζουμε μια στρώση σύκου και από πάνω πάλι με μείγμα βρώμης. Το ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά μέχρι να αρχίζει να κοκκινίζει.

Recommended Posts