
Υλικά:
- 2 κιλά μελιτζάνες φλάσκες
- 3 κρεμμύδια τριμμένα
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 1½ φλιτζάνι τυρί κίτρινο light ή ανθότυρο τριμμένο
- 1 ½ -2 φλιτζάνι βρώμη σε σκόνη
- 3 αβγά
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 κουτ. γλυκού ρίγανη
- 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Ψήνετε τις μελιτζάνες ολόκληρες σε ταψί στους 200ºC για 20-30 λεπτά με 1 ώρα, ανάλογα με το μέγεθος.
Αδειάζετε τη σάρκα τους, τη βάζετε σε σουρωτήρι, την πιέζετε και την αφήνετε να στραγγίσει πολύ καλά.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να ροδίσει. Προσθέτετε και το σκόρδο μαζί με τη μελιτζάνα και σοτάρετε μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά της.
Αφήνετε το μείγμα να κρυώσει λίγο και το ανακατεύετε με όλα τα υπόλοιπα υλικά, αφού κρατήσετε στην άκρη 2 κουταλιές της σούπας από τη βρώμη.
Λαδώνετε ένα ταψάκι και απλώνετε το μείγμα με τις μελιτζάνες. Πασπαλίσετε με τη βρώμη. Ψήνετε στο φούρνο στους 180ºC για 45 λεπτά.




